Угода про обробку та зберігання персональних даних

21 сентября 2020

Угода про обробку та зберігання персональних даних

Актуальна редакція від 21 вересня 2020 року

1. Загальні положення

Дана угода (далі - Угода) є документом, затвердженим Товариством з обмеженою відповідальністю ТОВ «Авіасейлс Медіа», свідоцтво про Державну реєстрацію 1187746844768, адреса місцезнаходження: 125196, м. Москва, вул. Лісова, будинок 7, поверх 11, кімната 63 спільно з Власником сервісу Aviasales гонконгською корпорацією Go Travel Un Limited (далі - Оператор) і визначає порядок збору, обробки, зберігання та захисту персональних даних та іншої інформації Користувачів сайту, розташованого за посиланням https://www.aviasales.ua та його піддоменів (далі - Сайт), на яких розміщується онлайн-сервіс Aviasales.

Угода також поширюється на домени верхнього рівня Сайту та їх піддомени з урахуванням національної специфіки доменної зони.

Угода – даний документ з усіма доповненнями, змінами та зазначеними в ньому обов'язковими документами, що є невід'ємною частиною договору, що укладається c Користувачем при використанні Сайту відповідно до Правил використання онлайн-сервісу Aviasales.

Aviasales – це онлайн-сервіс для пошуку інформації про авіаквитки, готелі, страхування та інші послуги і пропозиції на ринку туристичних послуг, які можна придбати на сайтах продавців, що полегшує (автоматизує) процес їх пошуку з метою придбання, що включає в себе блог з новинами та корисною інформацією про подорожі, маркетингові та рекламні проекти.

Користувач – фізична особа-відвідувач Сайту, що приймає умови Угоди, що володіє повною дієздатністю, має свою власну адресу електронної пошти в інтернеті, персональний комп'ютер і / або мобільний пристрій, доступ до яких знаходиться в його розпорядженні.

Оператор – Товариство з обмеженою відповідальністю «Авіасейлс Медіа», самостійно або спільно з іншими юридичними особами, що входять до його групи осіб, що організує і (або) здійснює обробку персональних даних, а також визначає цілі обробки персональних даних, склад персональних даних, що підлягають обробці, дії (операції), що здійснюються з персональними даними.

Персональні дані – будь-яка інформація, що автоматично обробляється Оператором на Сайті, що відноситься до прямо або побічно визначеного Користувача, або надана Користувачем самостійно при авторизації на Aviasales, зокрема, за допомогою соціальних мереж Vk, Facebook, Twitter, Ok.ru або облікового запису Google, mail.ru, Яндекс, Apple, Line, Wechat а також в процесі подальшого використання Сайту.

Акаунт (Особистий кабінет) – персональний розділ Сайту, до якого Користувач отримує доступ після авторизації. Акаунт призначений для зберігання інформації Користувача з метою зручності подальшого використання Сайту, перегляду і управління доступними функціональними можливостями Сайту та умовами використання Aviasales.

2. Цілі обробки Персональних і Користувальницьких даних

Оператор обробляє Персональні дані з метою виконання зобов'язань із надання Користувачеві повного функціоналу Сайту і підтримки його працездатності відповідно до Правил використання онлайн-сервісу Aviasales. Зокрема для:

  • авторизації або реєстрації на Сайті, в тому числі з метою підключення Акаунта;
  • надання доступу до Сайту та його можливостям для виконання договору з використання Aviasales в інтересах Користувача;
  • показу реклами на Сайті, відправки рекламних повідомлень Користувачу і отримання рекламної інформації по мережах електрозв'язку (в тому числі за допомогою мобільного зв'язку та електронної пошти), що стосуються Aviasales і ринку туристичних послуг, наприклад, про знижки або розіграші авіаквитків, а також, що стосуються інших пропозицій партнерів Оператора;
  • просування Aviasales і його функціоналу на ринку шляхом здійснення прямих контактів з Користувачами за допомогою мереж зв'язку за наданою Користувачем контактною інформацією;
  • проведення маркетингових, статистичних та аналітичних внутрішніх досліджень використання Aviasales для оптимізації роботи Сайту;
  • розгляду звернень Користувачів до служби підтримки у зв'язку з використанням сервісу Aviasales і питаннями в рамках даної Угоди;
  • захисту програмного комплексу Сайту від будь-якого втручання третіх осіб, використання в цілях шахрайства, виявлення фактів використання сервісу Aviasales не за призначенням та / або з порушенням Правил.

3. Підстави обробки Персональних даних та іншої інформації

Обробка Персональних даних здійснюється на підставі оферти про використання онлайн-сервісу Aviasales, а також згоди Користувача.

Користувач, використовуючи Сайт, самостійно, вільно, своєю волею та у своїх інтересах дає Оператору інформовану згоду на обробку своїх Персональних даних та іншої інформації до досягнення мети їх обробки або відкликання згоди. Використовуючи Aviasales і/або авторизуючись на Сайті, беручи участь у маркетингових або рекламних проектах, а також звертаючись до служби підтримки Aviasales, Користувач погоджується з даною Угодою, текст якої завчасно доступний до ознайомлення за посиланням на Сайті та при авторизації у вигляді оголошення з текстом та гіперпосиланням: «Авторизуючись, ви погоджуєтеся з правилами використання сервісу та обробки персональних даних».

Користувач в будь-який момент має право відкликати згоду на обробку своїх Персональних даних шляхом подання Оператору відповідного запиту на припинення обробки Персональних даних та їх видалення, включаючи видалення Акаунта, даних отриманих у зв'язку з участю у маркетингових та рекламних проектах без реєстрації Акаунта і будь-яких інших даних за адресою help@aviasales.ua. Оператор припиняє обробку Персональних даних і знищує їх в строк, що не перевищує 30 календарних днів з дня отримання такої заяви.

Оператор має право не видаляти дані Користувача, необхідні для зберігання відповідно до чинного законодавства, що застосовується. В цьому випадку Оператор зберігає такі дані в знеособленому вигляді у своїх системах баз даних.

Оператор не відповідає за повноту та актуальність відомостей про Користувачів. Користувач має право в будь-який момент самостійно відредагувати в своєму Акаунті або шляхом направлення відповідного запиту надані їм Персональні дані.

4. Обсяг і категорії оброблюваних Персональних даних

Оператор може обробляти такі дані, отримані від Користувача:

Надані Користувачем самостійно в рамках договору про використання онлайн-сервісу Aviasales, включаючи функцію спрощеного бронювання

  • ім'я, прізвище, стать, паспортні дані, дата народження, громадянство;
  • адреса електронної пошти;
  • номер телефону;

Оброблювані автоматично при відвідуванні Користувачем Сайту

  • IP-адреса, ID (ідентифікаційний номер) в соціальній мережі, cookie-файли та аналогічні технології відповідно до розділу 5 Угоди, параметри і налаштування інтернет-браузерів та пристроїв Користувача;
  • статистика використання Користувачем функцій сервісу, а також інша технічна інформація, наприклад, напрямки для пошуку.

Оператор не відповідає за повноту та актуальність відомостей про Користувачів. Користувач має право в будь-який момент самостійно відредагувати в своєму Акаунті надані їм при авторизації Персональні дані.

5. Cookie файли та аналогічні технології

Cookie-файли та аналогічні технології - це невеликі фрагменти даних у вигляді текстових файлів-ідентифікатор, який встановлюється на пристрій Користувача при відвідуванні Сайту і його використанні. Cookie-файли та аналогічні технології дозволяють персоналізувати налаштування Сайту та показу рекламної інформації на Сайті, зробити онлайн-сервіс Aviasales зручнішим і оптимізованим для Користувачів, зберігаючи інформацію про вчинені ними дії під час використання сервісу, наприклад, інформацію про авторизацію в Акаунті або при виборі мови Сайту.

Види cookie-файлів, що використовуються на сайті (включаючи cookie-файли та аналогічні технології третіх осіб) для досягнення цілей обробки:

  • Обов'язкові – це cookie, без яких неможливо використовувати онлайн-сервіс Aviasales або його окремі функції відповідно до Правил та інших зобов'язань Оператора.
  • Функціональні – ці cookie допомагають персоналізувати досвід Користувачів в ході взаємодії з онлайн-сервісом Aviasales і зробити його зручнішим, а також проаналізувати поведінку на Сайті.
  • Рекламні – за допомогою рекламних cookie-файлів Користувачі можуть бачити більш персоналізовану рекламу на Сайті і впливати на її покази в подальшому, включаючи рекламні оголошення третіх осіб або рекламних платформ, таких як Google або Яндекс.

Користувач має право самостійно налаштувати роботу cookie-файлів в конфігураціях браузеру, наприклад Chrome або Safari, або пристрою, через який здійснюється доступ до Сайту, а також на сторінках рекламних платформ, наприклад Яндекс.Метрики та Google Analytics, cookie-файли яких використовуються на Сайті. Інформація про налаштування встановлень і видалення cookie-файлів міститься в довідкових розділах браузеру або пристрою Користувача.

Видалення або заборона встановлення певних cookie-файлів може стати причиною недоступності функціоналу онлайн-сервісу Aviasales або його окремих частин.

6. Порядок обробки Персональних даних

Обробка здійснюється шляхом вчинення Оператором і третіми особами за його дорученням таких дій, як збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміна), витяг, використання, передача (поширення, надання, доступ), знеособлення, блокування, видалення , знищення персональних даних. Обробка може здійснюватися як автоматизованим, так і неавтоматизованим способами.

Оператор при обробці Персональних даних забезпечує їх охорону від несанкціонованого доступу і поширення відповідно до внутрішніх правил та регламентів, чинним законодавством в області охорони даних.

Відносно Персональних даних Користувача зберігається їх конфіденційність, за винятком випадків, коли технологія Сайту або налаштування використовуваного Користувачем браузера або пристрою передбачають відкритий обмін інформацією з іншими Користувачами Сайту або з будь-якими користувачами мережі Інтернет. Оператор має право розкрити Персональні дані та іншу інформацію про Користувача органам дізнання і слідства, іншим уповноваженим органам з підстав, передбачених чинним законодавством.

Оператор може передавати Персональні дані третім особам, у тому числі і транскордонно на територію іноземної держави іноземній юридичній особі для досягнення цілей, встановлених в даній Угоді. При цьому Оператор гарантує дотримання заходів захисту Персональних даних такими особами відповідно до стандартів даної Угоди та чинного законодавства.

При досягненні всіх поставлених цілей обробки або відкликання згоди на обробку Користувачеві гарантується знищення його Персональних даних у всіх третіх осіб незалежно від місцезнаходження даних.

7. Заключні положення

Дана Угода регулюється і тлумачиться відповідно до законодавства України і діє для усіх Користувачів. Всі питання, не врегульовані в Угоді, підлягають вирішенню відповідно до чинного законодавства. Діюча версія Угоди розроблена Оператором на підставі Закону України від 01 червня 2010 року №2297-VI «Про захист персональних даних» в актуальній редакції.

Угода може бути змінена Оператором. Нова редакція Угоди вступає в силу з моменту його розміщення за посиланням https://www.aviasales.ua/privacy.
При внесенні змін до актуальної редакції вказується дата останнього оновлення.

З усіх питань, що стосуються порядку обробки Персональних даних на Сайті і даної Угоди, слід звертатися в службу підтримки Aviasales за адресою електронної пошти help@aviasales.ua або legal@aviasales.ru, також можна надіслати листа за адресою місцезнаходження Оператора.